- Hírek -

A Tófürdő főbejárata újra nyitva!

Dátum: 2020-05-26

A Hévízi Tófürdő Főbejárata ismét megnyitja kapuit.    

Tovább olvasom

Újranyitás!

Dátum: 2020-05-04

A Hévízi Tófürdő szabadtéri fürdőrésze 2020. május 9-től újra várja a gyógyulni, feltöltődni vágyókat!    

Tovább olvasom

További járványügyi intézkedések kerültek bevezetésre!

Dátum: 2020-04-02

Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház a járványügyi helyzetre való tekintettel további óvintézkedéseket vezetett be a dolgozók és a betegek védelmében, a járványügyi kockázatok minimálisra csökkentése érdekében. 

Tovább olvasom

Járványügyi Intézkedések a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórházban

Dátum: 2020-03-23

Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház a járványügyi helyzetre való tekintettel több intézkedést is bevezetett. Az óvintézkedések elrendelésére a dolgozók és a betegek védelmében, a járványügy kockázatok minimálisra csökkentése érdekében volt szükség. 

Tovább olvasom

Ápolók napja 2020. 02.19.

Dátum: 2020-02-24

A Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Kultúrtermében a Magyar Ápolók Napja alkalmából az ápolókat, asszisztenseket köszöntötték.

Tovább olvasom

Bővült a szakmai kiadványok sora Intézményünkben!

Dátum: 2020-02-07

Megjelentek a torna DVD-ink és pendriveink a "Gerincvédelem a mindennapokban" című könyvünk folytatásaként.

Tovább olvasom

Magyar Fürdőinnovációs díjat nyertünk!

Dátum: 2019-11-22

Magyar Fürdőinnovációs díjat nyertünk innovatív szemléletformálás kategóriában a Kinesio-Lab Mozgásanalizáló laboratóriumunk munkájával. Az elismerést a Magyar Fürdőszövetség őszi közgyűlésén adták át Dr. Kvarda Attila főigazgatónk és Vas-Barna Rita a Kinesio-Lab részleg vezetője részére.

Tovább olvasom

Dr. Bergmann Annamária főorvosunk Pro Sanitate-Díjban részesült!

Dátum: 2019-11-08

Az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai vagy közszolgálati tevékenysége elismeréseként Pro Sanitate-díjban részesült Dr. Bergmann Annamária főorvosunk.

Tovább olvasom

Arthritis Világnapja alkalmából prevenciós programokkal vártuk az érdeklődőket!

Dátum: 2019-10-16

Október 12. az Arthritis Világnapja. Európában kb. 120 millió, világszerte több százmillió ember szenved valamilyen reumatikus, mozgásszervi betegségben. E világnapon a kórképek megelőzésére, időben történő felismerésére szeretnénk felhívni a figyelmet. Az arthritis az ízületek és az ízületek körüli lágyrészek gyulladásos, vagy gyulladásos jellegű elváltozásainak összefoglaló neve, mely több tucat kórképet takar. Érintett lehet bármely ízületet, de ezek közül a kéz károsodása kiemelt fontosságú a mindennapi emberi tevékenységek, munkavégzés, alkotás, társas kapcsolatok, de akár az egyén társadalmi részvétele szempontjából is. A reumatikus megbetegedések a beteget, a családot, a környezetet és az egész társadalmat is nagy kihívások elé állítja. Az ízületi fájdalom, duzzanat sok szenvedést okoz, hosszú távon az ízület végleges károsodásához, az egyén mozgáskorlátozottságához vezet. A megelőzés – amennyire lehet – kiemelt fontosságú, melyet az egyén életmódjával jelentősen befolyásolhat. Rendszeres testmozgással, testsúlykontrollal, egészséges táplálkozással, a káros szenvedélyek elkerülésével minden ember tehet egészségének, valamint ízületeinek védelme érdekében is.

Tovább olvasom

Semmelweis nap 2019.

Dátum: 2019-07-07

Ünnepséget tartottak Dr. Semmelweis Ignác születésének 201. évfordulója alkalmából a magyar egészségügyi dolgozók napján a Szent András Reumakórházban. Az idei rendezvénynek a kórház kultúrterme adott otthont. Mint minden évben, az Intézmény főigazgatója, Dr. Kvarda Attila köszöntője nyitotta meg a Semmelweis-napi ünnepséget.

Tovább olvasom

Magyar Reumatológusok Egyesületének Történeti Vándorkiállítása Intézményükben

Dátum: 2019-06-12

2019. június 29-én 9 órakor ünnepélyes megnyitó keretein belül megnyílik Intézményükben a Magyar Reumatológusok Egyesületének Történeti vándorkiállítása, amit 2019. augusztus 15-ig bárki megtekinthet a Fedett Fürdő földszintjén.

Tovább olvasom

Semmelweis Scenner segítségével a kézmosás hatékonyságát mutattuk be a Kézhigiéné Világnapján

Dátum: 2019-05-08

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2009-ben kampányt indított a „Ments életeket: Moss kezet!” címmel, azóta május 5-e a Kézhigiénés Világnap, melyhez Magyarország is csatlakozott 2010-ben. Intézményünk május 6-án emlékezett meg a világnapról, termékbemutatóval és Semmelweis Scenner segítségével a helyes kézmosási/fertőtlenítési technikának a bemutatásával.

Tovább olvasom

Új szakaszába lépett a véderdő átalakítása

Dátum: 2019-04-05

Az Hévízi-tó átfogó tóvédelmi programjának keretében befejeződtek a véderdő átalakításának fakitermelési munkái. Az átalakítás folyamatának következő fontos feladata az erdők természetes újulatának mesterséges kiegészítése, vagyis a csemeteültetés és a makkvetés lesz.

Tovább olvasom

Kinesio-Lab

Dátum: 2019-01-27

A Festetics Fürdőház Terápiás részlege felett, a 2. emeleten kialakításra került egy Mozgásanalizáló Laboratórium, ahol speciális, műszeres, számítógép vezérlésű mozgásvizsgálatok zajlanak, amelynek elemző funkciója lehetővé teszi az emberi szervezet mozgásrendszerének pontos, mélyreható vizsgálatát.

Tovább olvasom

Semmelweis nap 2018.

Dátum: 2018-07-10

2018. 06. 20-án 14 órakor Semmelweis emlékév alkalmából a Nézőművészeti Kft. előadásában megrendezésre került Intézményünkben “A kézmosás fontosságáról” című humoros színházi produkció.  2018.  06. 28-án 14 órától vette kezdetét a minden évben megrendezésre kerülő Semmelweis-napi ünnepség a Kultúrteremben.

Tovább olvasom

II. Hévízi Nemzetközi Gyógyiszap Konferencia és az ISMH Közép-Kelet Európai Balneológiai Továbbképzés

Dátum: 2018-04-24

A Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórházban, 2018. április 20-21-én megrendezésre került a II. Hévízi Nemzetközi Gyógyiszap Konferencia és az ISMH Közép-Kelet Európai Balneológiai Továbbképzése. A rendezvény címének első része nem kíván magyarázatot, tavaly rendeztük az elsőt. Viszont a második rész sokkal érdekesebb. Joggal kérdezheti az olvasó, hogyan került ide ez a szervezet!

Tovább olvasom

Ozone díjat nyertünk

Dátum: 2017-10-25

Október 14-én nyolcadik alkalommal adták át az OzoneTv Zöld-díjakat, ami a környezettudatosság elengedhetetlen szerepére hívja fel a figyelmet.

Tovább olvasom

- Kapcsolat -

placeholder

8380 Hévíz, Dr. Schulhof Vilmos sétány 1.

worldmap

GPS: N 46° 47,188', E 17° 11,460'

phone

Telefon: +36 83 501 700, Fax: +36 83 540 144

email

E-mail: info@spaheviz.hu