Dr. Bergmann Annamária főorvosunk Pro Sanitate-Díjban részesült!

Dátum: 2019-11-08

Az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai vagy közszolgálati tevékenysége elismeréseként Pro Sanitate-díjban részesült Dr. Bergmann Annamária főorvosunk.

dsc02837.jpg
dsc02837.jpg

dr. Bergmann Annamária
szakmai életút

dr. Bergmann Annamária Sztálinvárosban született 1954. január 14-én, itt végezte középiskolai tanulmányait. 1972-ben felvételt nyert a Szegedi Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karára, diplomáját 1979-ben vette át. 1983-ban reumatológia és fizioterápia szakterületén szerzett képesítést.
A Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház jogelődjénél 1979-ben kezdett el dolgozni, majd 1992 február elsejétől egy évet az Aquamarin gyógyszállóban töltött és 1993 márciusától ismételten a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórházban reumatológus szakorvosi feladatokat látott el. Jelenleg részmunkaidős munkaviszonyban nyugdíjas munkavállalóként tovább segíti az intézmény munkáját.

Sokrétű orvosszakmai közéleti tevékenységet folytat: tagja a Magyar Reumatológusok Egyesületének, illetve a Nemzetközi Láp- és Tőzegtársaság Magyar Nemzeti Bizottságának. A Magyar Balneológiai Egyesületben elnökségi tagként vállal szerepet több évtizede.
Az osteoporosis betegklub vezetőjeként szerepet vállalt az egészségügyi szakemberekkel történő kommunikáció hatékonyságának javításában, a betegek számára a lehető legjobb életminőség kialakításában, pszichés támogatás nyújtásában a betegségtudattal való megküzdésben.
dr. Bergmann Annamária szerkesztésében 2014-ben jelent meg a gyógyító munkáról, a gyógyítást szolgáló hévízi gyógymódokról szóló könyv, mely nagyban segíti az egészséggel,betegséggel kapcsolatos érthető, megbízható naprakész ismeretek átadásával a betegek informálását.
Az eltelt évtizedek alatt tudományos és felvilágosító előadások sorát tartotta a legkülönfélébb intézményekben, vagy civil szervezeteknél, hazai és külföldi tudományos ülések rendszeres résztvevője, előadója.

Rendszeresen részt vesz a egészségügyi szakdolgozók képzésében, oktatóként és vizsgabizottsági tagként.


Emberileg és szakmailag mindig a maximumra törekszik.

Vissza az előző oldalra