Mozgásanalizáló Laboratórium

Az egészség szoros összefüggésben áll a mozgással, amelynek alapfeltétele a járás. A járás az egyik legtermészetesebb mozgásunk, amely hatással van az egész szervrendszer működésére. Ehhez szorosan hozzátartozik a gerinc és a medence helyzete, az ízületi mozgások, a lábak állapota és boltozata, vagy a talpak nyomása a talajra.
Mozgáselemző laboratóriumunkban egy speciális, műszeres, számítógép vezérlésű mozgásvizsgálatot végzünk, amelynek elemző funkciója lehetővé teszi az emberi szervezet mozgásrendszerének pontos, mélyreható vizsgálatát.

dsc_0962.jpg
dsc_0962.jpg

Testösszetétel mérés segítségével meghatározzuk a páciens kiindulási egészségi állapotát.  A mért értékek megmutatják elkülönítve valamennyi testet alkotó összetevő tömegét, amelyek összességében a vizsgált személy teljes testsúlyát alkotják. A vizsgált értékek összehasonlíthatóak a normálértékekkel és kockázatot számol az életmódra vonatkozóan. Ezt követően reális célokat tűzhetünk ki a mozgásszervi rehabilitáció és életmód programban. 

Törzs több irányú vizsgálata
Innovatív szoftver és fejlett kamerarendszer alapján lehetőség van a gerinc és a medence összetett mozgásmintájának analizálására és objektív adatok megjelenítésére statikusan és dinamikusan. Állásnál megjeleníti a törzs alakját három síkban és a dinamikus mérés segítségével a törzs mozgékonyságát figyelhetjük meg a gerincoszlophoz viszonyítva.

Főbb izomcsoportok izometriás izomerő vizsgálata
A vizsgálat során a főbb stabilizáló izomcsoportok izometriás erejét mérjük, amelyet összehasonlítva a normál értékekkel, megállapítható a mért izomcsoport maximális erőkifejtése. Összehasonlításra kerülnek az ellenoldali izmok, az agonista és antagonista izmok és a mérések közötti különbségek.

EMG
A mozgásanalizáló készülékek kombinálva vannak egy-egy lokális EMG készülékkel, amelynek segítségével a kiválasztott izom aktivitását mérjük. A vizsgálat történhet állásban és járás közben is.

Állás, Járáskép
A pontos, gyors, teljes járás elemzése, a testtartás és a járás összefüggéseinek vizsgálata, terhelési rendellenességek feltérképezése. A lépéstávolság, szélesség, lengési és támaszfázis arányai a két oldal összehasonlításában fontos biomechanikai paraméterek a járás minőségének elemzéséhez. A kezelés előtt és után lehetővé teszi az objektív és kvantitatív értékelés eredményének összehasonlítását.

Talpnyomás eloszlás
A vizsgáló platformba beépített érzékelők kimutatják a láb boltozati sajátosságait, a maximális terhelési pontokat, a maximális terhelés nagyságát és különbözőségeit a két láb között, valamint a terhelés eloszlását szegmentenként. A mérés alatt folyamatosan látható a súlypont helyzete és grafikusan kirajzolható annak mozgása, amely szoros összefüggésben áll az egyensúllyal.

 Bemutatkozó videó

 

Szolgáltatások

Szolgáltatás Időtartam Ár
Járás funkcionális vizsgálat 45 perc 12 000 Ft
Gerinc funkcionális vizsgálat 30 perc 10 000 Ft
Testösszetétel mérés 20 perc 4 500 Ft
Talp funkcionális vizsgálat 30 perc 4 500 Ft

 

Szolgáltatás csomagok

Csomag Időtartam Ár
Életmód csomag 60 perc 18 000 Ft
Manager csomag 60 perc 18 000 Ft
Ifjúsági csomag 30 perc 8 000 Ft
Komplex plussz csomag 90 perc 20 000 Ft
Egészség csomag 30 perc 7 000 Ft

Szolgáltatás csomagok tartalma

EGÉSZSÉG csomag
ÉLETMÓD csomag
MANAGER csomag 
IFJÚSÁGI csomag 
Komplex PLUSZ csomag

 

Nyitvatartás

Hétfőtől péntekig 11:30 - 15:00 óra

 

Helyszín: Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház, Festetics Fürdőház 2. emelet

Bejelentkezés:

Vizsgálati időpont kérése jelenleg emailben lehetséges, a mozgaslabor@spaheviz.hu email címen.

Vissza az előző oldalra

- Kapcsolat -

logo
placeholder
placeholder

8380 Hévíz, Dr. Schulhof Vilmos sétány 1.

worldmap
worldmap

GPS: N 46° 47,188', E 17° 11,460'

phone
phone

Telefon: +36 83 501 700, Fax: +36 83 540 144

email
email

E-mail: info@spaheviz.hu