Mozgásanalizáló Laboratórium

Az egészség szoros összefüggésben áll a mozgással, amelynek alapfeltétele a járás. A járás az egyik legtermészetesebb mozgásunk, amely hatással van az egész szervrendszer működésére. Ehhez szorosan hozzátartozik a gerinc és a medence helyzete, az ízületi mozgások, a lábak állapota és boltozata, vagy a talpak nyomása a talajra.
Mozgáselemző laboratóriumunkban egy speciális, műszeres, számítógép vezérlésű mozgásvizsgálatot végzünk, amelynek elemző funkciója lehetővé teszi az emberi szervezet mozgásrendszerének pontos, mélyreható vizsgálatát.

dsc_0962.jpg
dsc_0962.jpg
Testösszetétel mérés segítségével meghatározzuk a páciens kiindulási egészségi állapotát.  A mért értékek megmutatják elkülönítve valamennyi testet alkotó összetevő tömegét, amelyek összességében a vizsgált személy teljes testsúlyát alkotják. A vizsgált értékek összehasonlíthatóak a normálértékekkel és kockázatot számol az életmódra vonatkozóan. Ezt követően reális célokat tűzhetünk ki a mozgásszervi rehabilitáció és életmód programban. 
 
Törzs több irányú vizsgálata
Innovatív szoftver és fejlett kamerarendszer alapján lehetőség van a gerinc és a medence összetett mozgásmintájának analizálására és objektív adatok megjelenítésére statikusan és dinamikusan. Állásnál megjeleníti a törzs alakját három síkban és a dinamikus mérés segítségével a törzs mozgékonyságát figyelhetjük meg a gerincoszlophoz viszonyítva.
 
Főbb izomcsoportok izometriás izomerő vizsgálata
A vizsgálat során a főbb stabilizáló izomcsoportok izometriás erejét mérjük, amelyet összehasonlítva a normál értékekkel, megállapítható a mért izomcsoport maximális erőkifejtése. Összehasonlításra kerülnek az ellenoldali izmok, az agonista és antagonista izmok és a mérések közötti különbségek.
 
EMG
A mozgásanalizáló készülékek kombinálva vannak egy-egy lokális EMG készülékkel, amelynek segítségével a kiválasztott izom aktivitását mérjük. A vizsgálat történhet állásban és járás közben is.
 
Állás, Járáskép
A pontos, gyors, teljes járás elemzése, a testtartás és a járás összefüggéseinek vizsgálata, terhelési rendellenességek feltérképezése. A lépéstávolság, szélesség, lengési és támaszfázis arányai a két oldal összehasonlításában fontos biomechanikai paraméterek a járás minőségének elemzéséhez. A kezelés előtt és után lehetővé teszi az objektív és kvantitatív értékelés eredményének összehasonlítását.
 
Talpnyomás eloszlás
A vizsgáló platformba beépített érzékelők kimutatják a láb boltozati sajátosságait, a maximális terhelési pontokat, a maximális terhelés nagyságát és különbözőségeit a két láb között, valamint a terhelés eloszlását szegmentenként. A mérés alatt folyamatosan látható a súlypont helyzete és grafikusan kirajzolható annak mozgása, amely szoros összefüggésben áll az egyensúllyal.
 Bemutatkozó videó

 

Szolgáltatások

Szolgáltatás Időtartam Ár
Járás funkcionális vizsgálat 45 perc 15 000 Ft
Gerinc funkcionális vizsgálat 30 perc 14 000 Ft
Testösszetétel mérés 20 perc 5 400 Ft
Talp funkcionális vizsgálat 30 perc 5 400 Ft
Dietetikai tanácsadás 1. alkalom
+ testösszetétel mérés és írásbeli tájékoztatás
60 perc 20 000 Ft
Dietetikai tanácsadás kontroll 30 perc 12 000 Ft
Izometriás izomerőmérés (összes izomcsoport) 30 perc 14 000 Ft
Izomaktivitás mérés járás közben - 1 db izom vizsgálata vizsgálati időben 1 000 Ft/db

 

Szolgáltatás csomagok

Csomag Időtartam Ár
Életmód csomag 60 perc 25 000 Ft
Ifjúsági csomag 30 perc 15 000 Ft
Komplex plussz csomag 90 perc 30 000 Ft
Egészség csomag 30 perc 14 000 Ft

 

Felnőtt csomagok mellé választható

Szolgáltatás Időtartam Ár
Törzsizomcsoportok vizsgálat időben 4 000 Ft
Alsó végtag izomcsoport vizsgálat időben 3 000 Ft
Nyakizomcsoportok vizsgálat időben 3 000 Ft
Vállizomcsoportok (ki-be rotáció) vizsgálat időben 2 000 Ft
Könyök (hajlítás, nyújtás) vizsgálat időben 2 000 Ft

Szolgáltatás csomagok tartalma

EGÉSZSÉG csomag
ÉLETMÓD csomag
IFJÚSÁGI csomag 
Komplex PLUSZ csomag

 

Nyitvatartás

Hétfőtől péntekig 9:00 - 15:00 óra

 

Helyszín: Hévízi Szent András Reumakórház és Gyógyfürdő, Festetics Fürdőház 2. emelet

Bejelentkezés:

Vizsgálati időpont kérése jelenleg emailben lehetséges, a mozgaslabor@spaheviz.hu email címen.

Vissza az előző oldalra