TÁJÉKOZTATÓ SZAKMÁNAK

 

 

Tájékoztató Szakmának!

Amennyiben a beutalás Intézményünknek szól, az alábbi szakmai iránymutatással, és letölthető kezelőlappal kívánunk segítséget nyújtani, és elősegíteni a betegutak kialakítását.

Beutalási rend: Szakrendeléseink csak háziorvosi/szakorvosi beutalóval vehetők igénybe, és előzetes előjegyzés szükséges.  A beutalási rendre a 217/1997. (XII.1.) korm.rendelet rendelkezései vonatkoznak.

EGYSÉGES ELJÁRÁSREND A HÉVÍZI SZENT ANDRÁS REUMAKÓRHÁZ ÉS GYÓGYFÜRDŐ TERÁPIA ELRENDELÉSÉRE VONATKOZÓAN

(2023. március 6 naptól visszavonásig érvényes)

Gyógytorna elrendelhetősége

Száraz gyógytorna kiírása esetén az első időpont egyéni gyógytorna konzultáció, amelyet követően a gyógytornász döntésének megfelelően kerül meghatározásra a további kezelés (pl.: egyéni, kiscsoportos, csoportos).

További általános elrendelési szabályok

A fürdő gyógyászai ellátásokat reumatológus és/vagy fizikoterápiás szakorvos, mozgásszervi rehabilitációs szakorvos, fizikális medicina és rehabilitációs orvoslás szakorvosa, ortopéd szakorvos, traumatológus szakorvos kizárólag traumatológiai indikáció esetén rendelheti el.

Az orvosi rehabilitáció céljából társadalombiztosítási támogatással igénybe vehető gyógyászati ellátásokról szóló 5/2004. (XI.19) EüM rendelet alapján, kiegészítő díj megfizetés mellett igénybe vehető alábbi kezelésekből legalább 6 db-ot ki kell váltani.  A vény kiállításától számított 30 napon belül meg kell kezdeni az ellátások igénybevételét, és a kezelések kiváltására 56 nap áll rendelkezésre.

  1. gyógyvizes gyógymedence (ideértve a hévízi tófürdőt is) (01)
  2. gyógyvizes kádfürdő (02)
  3. iszappakolás (03)
  4. súlyfürdő (04)
  5. szénsavas fürdő (05)
  6. orvosi gyógymasszázs (06)
  7. víz alatti vízsugármasszázs (07)
  8. víz alatti csoportos gyógytorna (08)

Kezelési időpontot nem tudunk adni - 1 hét vagy rövidebb tartózkodás esetén.

A fürdőgyógyászati (kódos) fenti felsorolásban foglalt kezelésekből a jogszabály értelmében maximum 4 féle írható fel vényre.   

Nem kódos kezelésekből (intézményünk esetében ezek az elektroterápiás, fizioterápiás kezelések, gyógytorna), amelyek TVK korlátozás alá esnek, maximum 3 féle kezelést, és korlátozott darab számban áll módunkban beosztani finanszírozási okokra való tekintettel. Erre való tekintettel a kezelések esetében a kezelőlapon ne szerepeljenek darabszámok (pl.: heti …. db).

Mindennapra kizárólag a gyógyvizes gyógymedencét, valamint a Tófürdőt áll módunkban beosztani. 

Amennyiben a vény, vagy a kezelőlap nem a jogszabálynak megfelelő tartalommal, módon kerül kiállításra, úgy a beteg számára a kezeléseket beosztani nem tudjuk, és visszairányítjuk a kiállító szakorvoshoz.

Kérjük, folyamatosan tájékozódjon az aktuális információkról, valamint az új szabályozásokról az Intézet honlapján, a www.spaheviz.hu oldalon, a Fedett Fürdő és Terápiás Centrum felületen.

- Letölthető fájlok -

kezelőlap üres.pdf (pdf , 12.9MB)
kezelőlap minta_egykódos.pdf (pdf , 0.3MB)
kezelőlap minta_négykódos.pdf (pdf , 0.3MB)
a4 kezelolap bellap_ambulans_fekete.pdf (pdf , 0.1MB)

Vissza az előző oldalra