KEHOP-4.1.0-15-2016-00050

A Hévízi-tó átfogó tóvédelmi program megvalósítása

Célja az EU Biológiai Sokféleség Stratégia valamint a Nemzeti Környezetvédelmi Program célkitűzéseivel összhangban, A Hévízi-tó természetvédelmi területének megőrzése, élőhely fejlesztése és bemutató infrastruktúrájának javítása.
A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program fő célja a fenntartható, magas hozzáadott értékű termelésre és a foglalkoztatás bővülésére épülő gazdasági növekedés elősegítése, valamint hogy ez a növekedés az emberi élet és a környezeti elemek – hosszú távú változásokat is figyelembe vevő – védelmével összhangban valósuljon meg.

Az Operatív Program által meghatározott beavatkozási irányok:

Mindezt áthatják azon horizontális célok, mint a klímaváltozás kedvezőtlen hatásainak megelőzése és mérséklése; az erőforrás-felhasználás hatékonyságának fokozása; a szennyezések és terhelések megelőzése és mérséklése, valamint az egészséges és fenntartható környezet biztosítása.

A pályázat kidolgozása során olyan célokat fogalmaztunk meg, melyek a Kehop 4.1-es kiírással összhangban, hosszú távú megoldást jelentenek a tó és a tóval közvetlenül kapcsolatban álló élőhelyek rehabilitációjában, a kiemelten fontos természetvédelmi területek bemutatásában és azok fenntartásában. Ennek eredményeként Intézményünk 4 alprojekt megvalósítását tűzte ki célul a 2020-ig tartó időszakra.

A program fő célja a Hévízi-tó átfogó tóvédelmi program megvalósítása

- Letölthető fájlok -

támogatói okírat_keop4100k14_0042.pdf (pdf , 0.8MB)
kehop_projekleírás_2016.pdf (pdf , 1MB)
kehop-szerződések_4.zip (zip , 68MB)

Vissza az előző oldalra