Gyógytorna

1.jpg
1.jpg

Az általános mozgásfejlesztés során az agyi funkciók serkentése a cél, a figyelem és koncentrációs készség növelése, finomítása. Ezzel szemben a Hévízen elsősorban alkalmazott mozgásterápiás fejlesztések a gyógytorna, célzott gerinctorna célja a gyógyulás, regeneráció és a megelőzés. Ezen módszerek a mozgásszervi betegségek kezelésében kiemelten fontosak.

Egyéni és csoportos foglalkozások során - szakképzett személyektől - a beteg elsajátítja, betanulja a számára fontos mozdulatokat, melyeket később akár otthon is végezhet. Célja, hogy a károsodott gerincet, ízületeket helyre állítsa, javítsa az izomzat állapotát, korrigálja a testtartást.

Gerinctorna főként a gerincoszlop mozgásterjedelmének növelésére, valamin a nyak és derék mobilizálására alkalmazott módszer. Sikeres eredmények érhetők el vele helytelen tartás vagy fájdalom miatt megrövidült izmok nyújtására, a hát, has-, csípő körüli izomzat erősítésére, koordináció fejlesztésre. A gerinctornát minden esetben tehermentesített helyzetekben végzik szakképzett gyógytornász segítségével. A mozdulatok könnyen elsajátíthatók és később otthon is végezhetők.

Víz alatti torna, a gyógytorna hatását kombinálja a víz gyógyító és kedvező fizikai tulajdonságaival. A vízben végrehajtott mozdulatsorok kevésbé megterhelők, így azok is végezhetik, akiknek a szárazföldi torna megerőltető.

Gyógytorna kiadványaink
Varga Terézia – Pap Viola gyógytornászaink 2012-ben debütáltak a Gerincvédelem a mindennapokban című könyvvel, mely mára már a 3. kiadását élte meg, több ezer példány eladása bizonyítja a sikerességét és a téma fontosságát. A könyv külsőleg és kissé belsőleg is megújult, de alapvetően a régi. A mai kort leginkább fenyegető jelenségről, az okostelefonok, táblagépek mértéktelen használatának következményeiről született egy plusz fejezetet, illetve újdonságnak számít a könyvben a gerincfájdalmak hosszútávú megszüntetésében egyedülálló lehetőséget kínáló Redcord függesztőn végzett speciális gyógytorna bemutatása. A könyv mellékleteként egy remek plakát ad segítséget az otthoni torna rendszeres gyakorlásához.
Az írott anyag folytatásaként, betegek részéről folyamatosan felmerülő igény hatására született meg egy hang és képanyag, mely még könnyebbé teheti az egyedül elvégzett tornagyakorlatokat. A videó formájában elkészült tornaprogram DVD-én és pendrive-on is elérhető, és kapható. Két 40 perces célzott gerinctorna és egy 15 perces nyújtó gyakorlatsor található rajta. A gyakorlatok biztonságosan elvégezhetők otthon, ezt garantálja, hogy saját gyógytornászaink mutatják be és mondják el a feladatokat, hogyan kell egy-egy mozdulatot helyesen kivitelezni. 
Fedett Fürdő és Terápiás Centrum földszinti gyógyszertárában és az Információs pultban megvásárolható.
Vissza az előző oldalra