Gyógymasszázs

aaa_1213.jpg
aaa_1213.jpg

A masszázs az emberiség gyógyító eljárásainak egyik legősibb módja. Betanult műveletek és speciális kézi fogások sorozata. Elnevezésének eredetét nem ismerjük pontosan, származhat a görög massein /dörzsölni, gyúrni/ a francia massage, a héber mases, az arab mass szavakból egyaránt. Fejlődése folyamatos volt a történelem során, kihatással voltak rá a gyarapodó tapasztalatok, valamint az orvosi felfedezések. Hazánkban Mátyás király (1443-1490) udvarában tűnik fel a masszázs, amelyet un. „dögönyözők” végeztek különösebb végzettség nélkül. A török megszállás idején terjedt el a fürdőkultúra és vele együtt a masszázs gyakorlata is. A 19. századi Európában un. svéd korszak kezdődik. Henrich Ling (1776-1839) stockholmi vívómester a masszázst egy tornarendszerbe építette be és ezzel megvetette az alapjait a svéd tornának és masszázsnak, ezt a technikát nevezzük ma svédmasszázsnak. A 20. század első évtizedeiben a klasszikus masszázs mellett kialakultak a speciális masszázsfajták is. Napjainkban a masszázs elmélete és gyakorlata mindig fejlődik, de alapjait megtartja.

Intézményünkben nem csak a svédmasszázs alapjaira épülő gyógymasszázs illetve betegség specifikus masszázskezelések, hanem különböző alternatív masszázsfajták is igénybe vehetők.

Betegségspecifikus masszázsok

Az évek alatt összegyűjtött tapasztalataink alapján kerültek beépítésre a terápia részeként a specifikus masszázsfajták. Kidolgozása során nagy hangsúlyt fektettünk a különböző betegségek izom és ízületi elváltozásaira. A svédmasszázs alapjaira épülő gyógymasszázs, mely a beteg és betegségének aktuális állapotához igazodva,(stádium, műtét időpontja stb.) az adott izomcsoportnak megfelelően alkalmazunk. Intézetünkben hatékonyan alkalmazzuk a következő magbetegedések esetén: SPA, TEP, luxatio coxae congenita, lumboischialgia, coxarthrosis, cervicobrachialgia, SPA – ban szenvedők számára.

Frissítő és regeneráló masszázs

Frissítő 35 perces masszázs, illetve 40 perces regeneráló masszázs csípő és lapocka mobilizálással. A test összes izmára kiterjedő, közepes erősségű és intenzitású, kondicionáló masszázsfajta. A masszázs krémmel vagy olajjal történik, kellemes nyugtató és egyben frissítő élményt ad. A testre gyakorolt hatással megszünteti a problémáink okozta stresszes, feszült állapotot is. Segíti a test egészséges működését. Hatása: izomlazító, regeneráló, stimuláló, keringésfokozó és frissítő hatású. Segítségével visszanyerhetjük testünk rugalmasságát, ellenálló-képességét.

Csúsztatásos köpölyözés- hát/derék

A gyógyító köpölykezelés egy vákuumos masszázs, amely a hagyományos kínai gyógyászat egyik terápiás eszközére, a köpöly-technikára épül. Kis szilikon harangokkal masszírozunk, kilazíthatjuk az izmokat, eldolgozhatunk velük mélyebb, kézzel csak nehezen kimasszírozható izom-letapadásokat, csomókat. A köpölyözés során vákuum keletkezik, melynek hatására a kezelt területen az erek kitágulnak, fokozott vérbőség alakul ki; javul a bőr, az izom, és a kezelt területhez tartozó belső szervek vérellátása, keringése, anyagcseréje.

Trigger pont masszázs

Trigger pontnak nevezzük azokat a vázizomzatunkban, vagy a fasciánkban (hálószerű kötőszövet) kialakuló csomókat, amelyek kívülről ugyan nem látszódnak, de nyomás hatására fájdalommal reagálnak, illetve az érzés egy meghatározott területre kisugárzik. A trigger pont terápia alkalmazásával hosszú távú eredményt érhetünk el, az izomfeszesség valódi okát szünteti meg, így tartós javulást eredményez.

Vissza az előző oldalra