Vizes kezelések

6.jpg
6.jpg

A vizes kezeléseket gyűjtőnéven hidroterápiának nevezik. Az 1800-as évek elején Priessnitz és Kneipp fejlesztette tovább, melynek gyökerei az ókori Görögországba nyúlnak vissza.

A hidroterápiának fontos élettani hatásai vannak. Hideg hatására a bőr erei összehúzódnak, az izomzat vérellátása nő, az izomtónus fokozódik, az artériás és vénás tónus emelkedik, kissé nő a vérnyomás, a mellékvese funkció nő, az anyagcsere a lehűlt testrészen csökken, míg a test belsejében nő. A pulzusszám csökken. Meleg hatására a bőr vérellátása nő, a belső szervek vérellátása csökken, a szívfrekvencia (pulzusszám) szaporává válik, izzadás jelentkezik. Hazánkban főleg gyógyfürdőkben, gyógyszállókban alkalmazzák.

A tangentor, más néven víz alatti vízsugár masszázs a balneoterápia, a hidroterápia és a vízsugár mechanikus hatására épülő terápiás kezelés. Jellegzetessége, hogy mindig gyógyvízzel történik, így a kezelés általános hatása mellett a gyógyvíz jótékony hatásai is érvényesülnek. A kezelés rezgésbe hozza a lágy szöveteket, ezáltal serkenti a vér és a nyirokkeringést, így fokozza az anyagcserét, hozzájárul a szervezet méregtelenítési folyamataihoz. A nyirokrendszerre gyakorolt hatása miatt erősíti az immunrendszert. Feloldja a stressz okozta feszültségeket, felfrissít, lazítja az izmokat, a vízbe bocsájtott rezgések áthatják a kötőszöveteket, így segíti a bőr megújulását, és azok rugalmasságát. Fájdalomcsillapító hatással is bír. Mindemellett a gyógyvíz jótékony hatásait is élvezhetjük. A kezelés mindig egyéni, hiszen a test megbetegedései is mindig egyéni jellegűek. Kiterjedhet az egész testre, vagy csak egy adott testrészre. A speciális kádban egy szabályozható erősségű, és irányítható vízsugárral történik. A kezelési idő átlag 20–30 perc.

Vissza az előző oldalra

- Kapcsolat -

logo
placeholder
placeholder

8380 Hévíz, Dr. Schulhof Vilmos sétány 1.

worldmap
worldmap

GPS: N 46° 47,188', E 17° 11,460'

phone
phone

Telefon: +36 83 501 700, Fax: +36 83 540 144

email
email

E-mail: info@spaheviz.hu