„Egy új lehetőség az egészséghez”

Örömmel tapasztaljuk, hogy mind Hévíz városa, mind a reumakórházunk gyógyfürdői és annak egészségügyi szolgáltatásai igen népszerek nem csak az ország határain belül, hanem kívül is. Emiatt egy újszerű szolgáltatásról szeretnénk tájékoztatást adni az Ön számára. Ez egy, az egészségbiztosító által támogatott reumatológiai, fizioterápiás és rehabilitációs járóbeteg ellátás elérhetőségének olyan módja, amikor a szállás, az un. hotel-szolgáltatás térítés ellenében Kórházunk területén belül közvetlen a Fedettfürdő és Terápiás Centrum mellett helyezkedik el.

Kérjük olvassa el figyelmesen az alábbi összeállításunkat, amellyel segíteni kívánjuk Önt az ezzel kapcsolatos legfontosabbak megismerésében.

A Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház szabad kapacitása terhére un. panziós elhelyezési lehetőséget biztosít olyan betegek gyógykezelésére, akik a járóbeteg szakellátás egészségbiztosítói ellátási körében gyógyfürdő szolgáltatásokra, komplex fizioterápiára érvényes szakorvosi javaslattal rendelkeznek. A szakorvosi vizsgálatot és a gyógykezelési terv összeállítását – amit otthonról hozott háziorvosi beutalóval lehet igénybe venni – reumatológus, fizioterápiás illetve rehabilitációs szakorvosaink végzik. Az így elrendelt kezeléseket a Fedettfürdő és Terápiás Centrumban lehet igénybe venni a mindenkori érvényes kiegészítő térítési díjak megfizetésével. Szakorvosaink a kezelés ideje alatt – természetesen – folyamatosan elérhetők.

A panziós ellátás szállás és étkezési díja 8.100,- Ft/fő/nap (mely tartalmazza az IFA-t). Az elhelyezés kórházi környezetben elkülönülő részen, a „B” épület földszintjén (Rákóczi házban), egyszerű felszerelésű, kétágyas, fürdőszobás, TV-vel, hűtőszekrénnyel felszerelt szobákban történik, törölköző és fürdőköpeny bekészítéssel. Lehetőség van a kétágyas szobát egyedül is igénybe venni, ilyenkor az egyágyas felár 3.000,- Ft/nap.
Az étkezéseket (reggeli, ebéd, vacsora) az intézeti betegétteremben biztosítjuk.

Miben különbözik a panziós ellátás a fekvőbeteg gyógykezeléstől?

Az ellátást csak reumatológiai illetve rehabilitációs szakrendelésre szóló, lehetőség szerint friss, de 90 napnál nem régebbi háziorvosi beutalóval lehet igénybe venni. Akkor kezdődik – szabad kapacitástól függően – amikor azt Ön igényli és a kúra időtartamát is Ön határozhatja meg (kérjük figyelembe venni, hogy orvosi szempontból a kúra időtartama célszerűen minimum 7-10 nap, de ideálisan legalább két hét).
Az ilyen jellegű járóbeteg szakellátást a társadalombiztosítás évente 2 alkalommal támogatja.

Mikor ellenjavallt a hévízi kúra?

Egyes olyan kísérőbetegségekben amikor nem, vagy nem elégséges eredménnyel kezelt (súlyos szív érbetegség, szívelégtelenség, általános érelmeszesedés (amely tájékozódás nehezítettségével is jár), gyógyszerrel is nehezen egyensúlyban tartható magas vérnyomás, rosszindulatú daganatok, széklet-, vagy vizelettartás nehezítettsége, eszméletvesztéssel járó betegségek (pl.: epilepszia), cukorbetegség gyakori kómával, önellátás hiánya (tisztálkodás, öltözködés, étkezés, járás csak segítséggel végezhető állapot), terhesség, stb. Kérjük, és javasoljuk, hogy súlyosabb és állandó kísérőbetegség esetén kérjen előzőleg tájékoztatást az illetékes szakorvostól.

Mit kérünk Öntől?

Érkezéskor hozzon magával reumatológiai illetve rehabilitációs szakrendelésre szóló háziorvosi beutalót.

Hozza magával tartósan szedett gyógyszereit, mert a panzióban nem jogosult az Intézmény által biztosított gyógyszeres kezelésre, így gyógyszereit kizárólag vényen történő felírással tudjuk pótolni.

Kérjük a házirend betartását!

A panzió igénybevételének tartamára intézetünkben parkolási lehetőséget (Ady utcai parkolóban) biztosítunk 300,- Ft/éjszaka térítési díj ellenében, rokkant igazolvánnyal rendelkezőknek térítésmentesen.

Szolgáltatások

Megnevezés Ár
Panzió jellegű ellátás / tartalmazza az IFA-t / 8 100 Ft / nap / fő
Egy ágyas felár 3 500 Ft/ nap/ fő
Teljes fizető ellátás (medencefürdő+2 kezelés/nap, magyar egészségbiztosítási jogviszonnyal nem rendelkezők részére) 15 000 Ft/ nap/ fő


Jelentkezés és további tájékoztatás kérhető:
Tel: 83/342-832, e-mail cím: panzio@spaheviz.hu

 

 

- Kapcsolat -

placeholder

8380 Hévíz, Dr. Schulhof Vilmos sétány 1.

worldmap

GPS: N 46° 47,188', E 17° 11,460'

phone

Telefon: +36 83 501 700, Fax: +36 83 540 144

email

E-mail: info@spaheviz.hu