Hévízi ivókúra

dsc_9244_01.jpg
dsc_9244_01.jpg

A hévízi gyógyvíz alkalmas az ivókúrára, és a fürdőkúrával együtt alkalmazva fokozza a gyógyfürdő-kezelés hatását. A hévízi gyógyvíz kalcium- és magnéziumtartalmú, hidrogénkarbonátos, kénben gazdag, a speciális összetétele miatt nem palackozható, helyben fogyasztása ajánlott. A gyógyvíz alkalmas ivókúra végzésére, mely 2-3 hétig étkezés előtt fél-egy órával napi 3 alkalommal 2-3dl gyógyvíz elfogyasztását jelenti. Lassan, kis kortyokban, séta közben javasolt a termálvizet meginni, hogy a benne levő ásványok minél jobban fel tudjanak szívódni a bélrendszerben. Az ivókúra megkezdése előtt tanácsos a kezelőorvossal konzultálni. A hévízi gyógyvíz sikerrel alkalmazható a bélműködés és a gyomorsav-képződés fokozására, amely hatékony gyógymódot jelent idült bélgyulladás, székrekedés vagy aranyér esetén a gyomor-bélrendszer működésének szabályzásán keresztül. Emellett elősegíti az epebántalmak enyhülését és kezelését, de segíti a légúti hurutok gyógyulását, és a vesekőképződés megelőzését is. Fogyókúra kiegészítéseként is ajánlható, vércukor és koleszterinszint csökkentő hatás is jelentkezik.
Javaslatok:

Egyszeri ajánlott adag: 200-300 ml étkezés előtt
A gyógyvizet mindig szobahőmérsékleten fogyasszuk.
Soha ne siessünk a gyógyvíz fogyasztásával! Mindig lassan, kortyonként igyuk!
A gyógyvíz fogyasztásával kapcsolatban célszerű kikérni az orvos tanácsát.

Vissza az előző oldalra