Semmelweis nap 2019.

Dátum: 2019-07-07

Ünnepséget tartottak Dr. Semmelweis Ignác születésének 201. évfordulója alkalmából a magyar egészségügyi dolgozók napján a Szent András Reumakórházban. Az idei rendezvénynek a kórház kultúrterme adott otthont. Mint minden évben, az Intézmény főigazgatója, Dr. Kvarda Attila köszöntője nyitotta meg a Semmelweis-napi ünnepséget.

dsc_1454.jpg
dsc_1454.jpg

Dr. Kvarda Attila- főigazgató, Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház: "Semmelweis Ignác egy meghatározó alakja az egészségügynek és mivel magyar orvosként írta le a gyermekágyi láznak a patogenezisét és küzdött azért, hogy a kézhigiéné, mint a betegbiztonságnak egy része ez az egész világon elterjedjen és hatékonyan tudjon működni, ezért azt gondolom, hogy az ő példaképe mindenféleképpen követendő, illetve azok az erények, amelyek jellemezték Semmelweis Ignácnak az életét, az a céltudatosság, az a karakter, az az áldozatkészség, amivel ő a gondolatait, a hitét tetté tudta váltani, ez a mai nap ugyanúgy megfontolandó és ugyanilyen elvek mentén kell, hogy dolgozzunk, főleg ebben az Intézménytben, ahol a betegellátáson kívül gyógyturisztikával is foglalkozunk."
Mint a főigazgató hangsúlyozta még, a kor követelményeit és kihívásait párhuzamba kell állítanunk a régiekkel, hiszen Semmelweis Ignác munkásságában mások voltak a történelmi körülmények, de az alapelvek a mai napig ugyanazok.
A rendezvényen Dr. Elek Attila főorvos megemlékezett Semmelweis Ignác életútjáról és munkásságáról. Ezután az Intézmény dolgozóinak adtak át a kitüntetéseket.
Az idei évben Dr. Moll Károly emlékérmet Dr. Rajnainé dr. Kránicz Ágota osztályvezető főorvos kapta, aki vezetőként rugalmasan, több szervezeti egységgel együttműködve kiváló színvonalon irányítja a biológiai terápiás centrum munkáját. Az osztályvezető főorvos hangsúlyozta,  munkájukhoz elengedhetetlen a betegek iránti nyitottság.
Dr. Rajnainé dr. Kránicz Ágota- osztályvezető főorvos, Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház: "Mindenképpen fontos az empátia, a betegek irányába az odafordulás, hiszen itt krónikus betegségekről beszélünk, a betegek nagy része visszatér hozzánk, gondozásban vesz részt és egy picit az életük részévé válunk úgyhogy muszáj nyitottnak lenni ilyen irányban betegeink felé."
A Dr. Strecker Ottó emlékérmet idén Csörnyei Mária ápolási igazgató kapta. 1979 óta az Intézmény munkatársa, valamint 23 éve irányítja a kórház ápolásszakmai tevékenységét, mint megtudtuk emberileg és szakmailag is a maximumra törekszik.
Csörnyei Mária- ápolási igazgató, Hévízgyógyfürdő És Szent András Reumakórház: "Én úgy gondolom, hogy minden elismerés, az embernek a munkájának, az itteni életének szól és ez nálam sincsen másképp, azt gondolom kicsit elérzékenyedtem, mert a 40 év az 40 év és nagyon sok jóban volt részem, azt gondolom nehézséggel is találkoztam, egy biztos, hogy mindig jó szívvel és teljesen őszintén tettem a dolgomat."
Főigazgatói dicséretet az Intézmény 14 munkatársának adtak át, főorvosi kinevezést Dr. Angyal Attilának és adjunktusi kinevezést pedig dr. Ifi Juditnak adományozott az Intézmény vezetése.
A rendezvény zárásaként a felújított iszapkezelő helyiségek ünnepélyes használatbavétele következett a Fedett Fürdőben.

Forrás: hévizizv

Kitüntetettek

Kitüntetés megnevezése

Hegedüs Ágostonné gyógymasszőr; Nyakas Zsolt fürdős masszőr; Sebők István iszapelőkészítő

Főigazgatói dicséret

Furján Melinda fizioterápiás asszisztens

Főigazgatói dicséret

Dr. Dullné Deiszinger Aletta gyógytornász, Kőrös Renáta gyógytornász 

Főigazgatói dicséret

Kunné Takács Rita takarító

Főigazgatói dicséret

Dr. Rajnainé dr. Kránicz Ágota osztályvezető főorvos

dr. Moll Károly emlékérem

Acél Ferencné egészségügyi adminisztrátor

Főigazgatói dicséret

dr. Angyal Attila adjunktus

Főorvosi kinevezés

dr. Ifi Judit szakorvos

Adjunktusi kinevezés

Szunyogh Károlyné gyógymasszőr

Főigazgatói dicséret

Lévay Ágnes Polyxena terápiavezető helyettes

Főigazgatói dicséret

Juhász Erika felszolgáló

Főigazgatói dicséret

Kardos Attila raktáros

Főigazgatói dicséret

Czimondor Csaba megbízott informatikai vezető

Főigazgatói dicséret

Cserpes Lajos Csaba műszaki ügyintéző

Főigazgatói dicséret

Csörnyei Mária ápolási igazgató

Dr. Strecker Ottó emlékérem

 

Vissza az előző oldalra

- Kapcsolat -

logo
placeholder
placeholder

8380 Hévíz, Dr. Schulhof Vilmos sétány 1.

worldmap
worldmap

GPS: N 46° 47,188', E 17° 11,460'

phone
phone

Telefon: +36 83 501 700, Fax: +36 83 540 144

email
email

E-mail: info@spaheviz.hu