Gyászhír

Dátum: 2021-12-05

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Dr. Aradvári László a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház orvosigazgatója 2021. december 4-én életének 49. évében elhunyt.

Közel 20 évig erősítette Intézményünk orvosi gárdáját. Elhivatott reumatólógus és rehabilitációs szakorvosként oszlopos tagja volt az Intézmény vezetőségének. Mind a betegek, mind a munkatársak bátran és bizalommal fordulhattak hozzá, hisz szakmai tudása és pozitív szemlélete révén kiváló orvost tisztelhettünk személyében

Emléke szívünkben örökké él!

 

heviz aradvari (1).jpg
heviz aradvari (1).jpg

MEGEMLÉKEZÉS

 
„A legszebb emlék a szeretet, melyet mások szívében hagyunk magunk után.”
Cicero

 

Dr. Aradvári László Intézményünk oszlopos tagja volt, közel 20 éve erősítette szakmai tudásával a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház orvosi csapatát. Kezdetben reumatológus és rehabilitációs szakorvosként a mindennapi betegellátásban dolgozott, a járó és fekvőbeteg ellátásban egyaránt gyógyította a mozgásszervi megbetegedésben szenvedőket.
2004 óta a kórház felvételi bizottságának tagjaként, majd 2007 óta elnökeként megvalósította, hogy azon betegek kerültek felvételre kórházunkba, akiknek mozgásszervi panaszai - a hévízi természetes gyógytényezőket felhasználva, a komplex fizioterápiára alapozva - a lehető legnagyobb mértékben csökkenthetőek ill. életminőségük a lehető legnagyobb mértékben javítható.
Szakmai tevékenysége során kiemelten fontos szempontnak tartotta az elsőbbségi rehabilitáció támogatását. Ezért tevékenyen törekedett Zala megye kórházaival, azok ortopédiai, traumatológiai osztályaival való rendszeres kapcsolattartás kialakítására.
2012 óta a járóbeteg szakellátás vezetőjeként hatékonyan átszervezte az ambuláns betegellátást.
Osztályvezető Főorvosi kinevezését 2013-ban vette át. Osztályán az elmúlt években osztrák egészségbiztosító által küldött fekvőbetegek ellátása mellett kapcsolattartó és koordinátori szerepet is betöltött.
Menedzsment-közgazdasági ismeretei széleskörűek voltak, ezirányú egyetemi végzettséggel is rendelkezett, melyek kiváló alapot jelentettek a hosszú távú vezetési, irányítási, gazdálkodási feladatok ellátására, szem előtt tartva az egészségügyi ellátás minőségi javításának érdekeit.
2012 óta orvosigazgató helyettesként segítette a vezetés munkáját, majd 2021. márciusában kinevezték orvosigazgatónak, szakmai tudásával és lojális szemléletével maximálisan a dolgozók és az Intézményt képviselve dolgozott töretlenül nap, mint nap.
Megoldásközpontú gondolkodásával mindig gyorsan sikerült a felmerülő akadályokat leküzdenie. Jó kommunikációs készsége révén egy közvetlen embert ismerhettünk meg személyében, akihez a betegek és a munkatársak is bátran, bizalommal fordulhattak. Elkötelezettségével, betegszeretetével örökre példát mutatott nekünk, az őt körülvevő kollégáinak, munkatársainak és az egész magyar orvostársadalomnak.
Tudása, tisztessége révén vitathatatlan tekintélyt szerzett magának, szelíd természete, segítőkészsége és sajátos humora miatt viszont egyedülálló szeretet is övezte kollégái körében. Közeli munkatársai számára több volt, mint kolléga, személyiségének hiánya fájdalmas űrt hagyott. De ha lehunyjuk a szemünket, akkor vidám szeme és az összetéveszthetetlen mosolya mindig velünk lesz.

Nyugodj békében, soha nem felejtünk.

„Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek,
Hiába szállnak árnyak, álmok, évek.
Ők itt maradnak bennünk csöndesen még,
Hiszen hazánk nekünk a végtelenség.
Emlékük, mint a lámpafény az estben,
Kitündököl és ragyog egyre szebben
És melegít, mint kandalló a télben,
Derűs szelíden és örök fehéren.
Szemünkben tükrözik tekintetük még
S a boldog órák drága, tiszta üdvét
Fölissza lelkünk, mint virág a napfényt
És élnek ők tovább, szűz gondolatként.”

Juhász Gyula
Consolatio


Hévíz, 2021. december 08.


Dr. Holléné Dr. Mándó Zsuzsanna
Intézményvezető Főigazgató

 

Vissza az előző oldalra