Sajtó sarok


visszaHévíz Város Orvos Nagyköveteinek avató ünnepsége
2011 január 27.

Hévíz Város Önkormányzata a Hévíz Turizmus Marketing Egyesülettel együttműködve 2011.01.27-én tartotta Hévíz Város Orvos Nagyköveteinek avató ünnepségét a Polgármesteri Hivatal dísztermében, ahol Papp Gábor polgármester köszöntötte a meghívottakat.

Az országosan is egyedülálló kezdeményezés célja, hogy a turizmus és a tradicionális gyógyászat ötvözésével népszerűsítsék az egészségturizmusban rejlő lehetőségeket és megfelelő módon propagálni tudják azokat. – kezdte beszédét a polgármester. A város célja a hazai orvos szakma figyelmét felhívni Hévízre, illetve a hévízi tradicionális fürdőkultúrára, gyógyászatra. A szakma külföldön dolgozó képviselői előtt is szeretnék bemutatni a hévízi gyógyászat eredményeit, jelentőségét. Nem titkolt cél az is, hogy a külföldi desztinációkban működő jeles egészségügyi szakembereket Hévízre invitálják, komoly eszmecsere induljon a hazai és külföldi szakemberek között a hévízi gyógyászatban rejlő további lehetőségekről. – mondta Papp Gábor.

A fürdőváros hírnevét megalapozó orvos - szakmai ágak képviselői közül tizenkét orvos részére adta át a polgármester az Orvos Nagyköveti Díszoklevelet Hévíz város gyógyturisztikai fejlődéséért tett erőfeszítéseik elismeréseként.

Hévíz Város Orvos Nagykövetei: dr. Szekeres László, dr. Kulisch Ágota, dr. Horváth Bernadett, dr. Kása Ágnes, dr. Major Zoltán, dr. Moll Veronika, dr. Monduk Péter, dr. Oláh András, dr. Palotai Zoltán, dr. Rizsavi Márta, dr. Schwillinger Ferenc, dr. Szakonyi József.

A Nagykövetek jövőbeni munkájukkal elősegítik a világszinten is unikális gyógyhatású természeti értékekben gazdag fürdőváros gyógyászatának és nemzetközi hírnevének erősítését. Tevékenységükkel hozzájárulnak a desztináció imázsának formálásához, ezzel is lehetőséget teremtve Hévíz vezető nemzetközi fürdőváros pozicionálására.

Könnyid László, turizmusért felelős alpolgármester kiemelte, hogy mindazon orvosok személye, akik a hévízi intézményekben dolgoznak, vagy a hévízi gyógyászathoz kapcsolódó tudományos munkát végeznek, garancia arra, hogy a szakmai és az egészségturizmust szervezők, reklámozók figyelme Hévízre irányuljon, az érdeklődők szakmai szempontok szerint megfelelően alátámasztott információkkal rendelkezzenek Hévíz egészségügyi vonzerejét és kínálatát illetően.

Dr. Kvarda Attila, a Hévízgyógyfürdő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elismerően méltatta, hogy a magyar egészségügyben még nem fordult elő, hogy szakemberek szakmai nagyköveti címet kapjanak. Számukra nemcsak kitüntető cím, de felelősség is, hogy az elmúlt évtizedek gyógyászati és terápiás eredményeit széles körben terjesszék.

A nagykövetek nevében dr. Szekeres László mondott köszönetet a szervezőknek és kiemelte a hatékonyabb és hitelesebb kommunikáció fontosságát az orvos-szakmai csoport segítségével a tó és egyéb természeti tényezők gyógyhatásának nemzetközi és hazai népszerűsítése érdekében.

Az avatási ceremónia a sajtótájékoztatót követően állófogadással zárult.
Webshark
Copyright 2007 Spa Hévíz Oldaltérkép| |Adatvédelmi elveink|Impresszum|Közérdekű adatok
Sajtó sarok Elismerések Alapítványok Partnerek Állásajánlatok